HOME PRODUSE ARTICOLE PARTENER BONUS CONTACT
CALCULATOR COST INCALZIRE CALCULATOR SOLAR
 PANOURI SOLARE > PANOURI CU CONCENTRATOR PARABOLIC CPC

PANOU SOLAR CU CONCENTRATOR PARABOLIC CPC

 

CARCASA - etansa din aluminiu sudat de 1,5 mm, fara orificii de ventialre formeaza fundatia

ABSORBANTUL - din cupru acoperit cu un strat super selectiv

REFLECTORUA - oglinzi cilindrice reflectorizante din aluminiu pur, galvanizat galvanic, concentreaza razele solare incidente pe suprafata absorbanta montala vertical

STICLA SOLARA SECURIZATA - sticla solara securizata, prismatica  cu continut redus de fier

ETANSARE SPECIALA - garnitura de etanseizare speciala, permanet elastica, rezistenta la UV

CADRU FIXARE STICLA - profile speciale din aluminiu galvanizat

CONEXIUNI - 1/2" filet exterior cu etansare plata

SUPAPA PENTRU PRESIUNE NEGATIVA - supapa de presiune negativa pentru a echilibra presiunea. Cand aerul din interiorul colectorului se incalzeste pentru prima data, aerul expandeaza creand presiune. Supapa se deschide lasand aerul in exces sa scape. Cand aerul se raseste din nou, supapa se inchide formand o presiune megativa in interiorul colectorului.(0,1 bar = 1000 kg/mp)

Reflectarele sutin sticla pe carcasa

GARANTIE DE FUNCTIONARE 10 ANI

GARANTIE INPOTRIVA FORMARII CONDENTULUI 10 ANI

 

 

Concentratorul parabolic

face ca idiferent de unghiul de incidena al razelor solare suprafata colectoare este incalzita pe ambele parti, rezultand un randament ridicat pe intreaga perioada a zilei.

10 ANI GARANTIE

Panourile CPC de la Solarfocus sunt singurele panourila care garantia de 10 ani nu se refera doar la functionare ci garantia de 10 ani este si pentru etanseizarea panoului si mai ales este pentru randament.

La unele panouri plane sau cu tuburi vidate randamentul poate scadea cu pana la 40% dupa primul an de functionare.

DE CE CALITATEA ESTE IMPORTANTA?

Este important ca atunci cand facem o investitie in panouri solare sa tinem cont de calitatea acestora. Calitatea lor influentand atat randamentul cat mai ales durata lor de viata.

In comparatie cu tuburile vidate panourile Plane si panourile cu concentrator parabolic de la Solarfocus sunt mult mai rezistente la grindina avand sticla cu o grosime de 4 mm.

 

Comparativ cu panourile Solarfocus a caror suprafata utila este de 0,9% din suprafata totala, la panourile cu tuburi vidate suprafata utila este de 0,5%.

Pentru a face o comparatie intre panourile vidate si panourile solare de la Solarfocus va trebui sa comparam un panou de 2,8 mp Solarfocus cu un panou de 5,04 mp cu tuburi vidate.

In cazul stagnarii ( supraincalzirii) datorita temperaturilor ridicate suprafata avsorbanta se poate deteriora complet in doar cativa ani fiind necesara inlocuirea completa a panoului.

Panoul CPC de la Solarfocus are o temperatura de stagnare mult mai mica ceea ce face ca acesta sa nu isi piarda din eficienta chiar in cazul neutilizarii pentru perioade indelungate de timp.

In cazul supraincalzirii nu doar panourile se distrug ci si alte componente ale sistemului ( tevi, glicol,senzori, pompe, etc)

Nu doar panourile vidate pot avea probleme cu grindina, si panourile plane acoperita cu sticla subtire sau de proasta calitate au aceasta problema.

Toate panourile solare Solarfocus sunt acoperite cu sticla solara prismatica cu continut redus de fier si cu o grosime de 4mm.

Sticla este montata etans pe carcasa din alumuniu, fiind lipita cu un adeziv policomponent care isi mentine proprietatile de lipire etanseizare si elasticitate chiar si dupa 10 ani.

Pentru panourile Solarfocus s-au utilizat doar materiale de cea mai bina calitate a caror durabilitate in timp a fos demonstrata.

Dovada a calitatii ridicate a panourilor solare Solarfocus stau certificarile date de cele mai prestigioase institute de cercetare din lume.

Nu in ultimul rand calitatea si eficienta panourilor solare solarfocus este atestata de numarul mare de premii primite